Cari Kat Sini :)

Thursday, November 24, 2016

"GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS - Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera (dah jawab ke belum tu???), hari ini mummy nak melancarkan satu Giveaway. Dah lama tak buat giveaway,kan. Sampai, ada yang bertanyakan pada mummy. Bila nak buat giveaway lagi?? Haaaa...ni mummy dah buat GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Jangan tak join, tau !



GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS

Tadaaaa.. Ni jam untuk GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS. Koleksi jam ini di ilhamkan dari Lisa Surihani. Yang di beri jenama Lisa's Fghends. Boleh refer Facebook Lisa's Fghends


SYARAT MUDAH GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


3 pemenang di cari !! Cepattt sertai Giveaway ini. Nak tahu syaratnya?? Mudah saja. Syaratnya seperti berikut :-

1. Buat 1 entri blog "GIVEAWAY AZLINDA ALIN x JAM TANGAN LISA SURIHANI "

2. Follow blog www.azlindaalin.com

3. Follow G+ INI

4. Follow Facebook ini, Facebook Rush Media dan Instagram ini

5. Tinggalkan URL di ruangan komen ini.



KEPUTUSAN PEMENANG GIVEAWAY AZLINDA ALIN JAM TANGAN LISA SURIHANI LISA'S FGHENDS


Giveaway ini bermula dari tarikh 20 Oktober 2016  hingga 25 November 2016

Keputusan pemenang akan di beritahu dalam blog ini pada bila-bila masa selepas tarikh tutup. 

Kesimpulannya, kene rajin terjah  blog ini la ye...kalau nak tahu siapa gerangan yang menang dapat jam tangan Lisa Surihani ni.

Semoga berjaya ! 




Thursday, November 10, 2016

Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha


Assalamualaikum & Hai..

Firstly, jom korg sume JOIN Giveaway nie nak? =) Sbb pada pendapat saya menarik sgt GA contest kali nie yg di anjurkan oleh Blog RRAI . Sbb apa sy kata menarik?? Bukan sbb HADIAHNYA saja tauuu menarik tapi kita jgk bole baca & share random kindness yg pernah kita buat atau lalui..Sy yg malas nk join GA contest nie pun bole tertarik hee \o/

KLIK PADA BANNER UTK JOIN!

MY RANDOM KINDNESS

Dunno how to start...but here is the story...................

Pada siapa yg follow & baca blog nie mmg tau saya pernah tinggal sebumbung dgn mertua. Mmg di akui waktu2 tu adalah waktu2 yg quite menyedihkan utk saya & anak yg baru lahir duduk jauh ngn suami.. Tapi saya mmg berazam, wlu mcm mana pun kena kuat semangat. Maybe ada hikmah yg besar duduk dgn mertua. Allah nak dekatkan hubungan saya ngn mertua agaknya. Maybe org lain xdpt pun peluang tu (borak sama2, makan sama2, masak sama2..etc.2). So sy positif kan diri. Dah alang2 duduk ngn mertua tu meh la kita sama2 buat berbuat baik kepada mereka;')

Perjalanan dari rumah mertua ke tempat keje sy mmg la jauh lagi2 nk kena mengharungi jem yg amat di KL sana tu. Rumah mak mertua di Sungai Buloh, Selangor & tempat keje sy plak mmg di pusat bandar KL, di jalan Tun Razak yg super the JEM T,T. Hangpa bole bygkan x betapa jauhnye ulang alik g keje sana. Subuh klua rumah, Dkt maghrib sampai rumah. So, wlupun letih yg teramat ulang alik keje, tapi setiap kali balik sy akan pegi intai kat dapur tgok klu2 ada barang2 mak mertua sy beli utk makan dinner. Klu ada, cepat2 sy sinsing lengan baju, settle kan sume bahan2 tu (siang ikan, siang ayam, basuh kuali & periuk, masak air, masak nasi, etc.2). Klu ada sampah kat dapur, sy cepat2 pegi buang dlm tong sampah besar kat luar. Kdg2,klu tersampai awal kat rumah dr keje, sy capai btg paip & penyapu tlg mak mertua basuh & sapu laman..Wlupun terkejar2 dgn masa (nk handle baby & handle diri sendiri yg super letih) tetapi kepuasan hati dpt tgok mak mertua senyum & rehat tu yg penting. Kdg2 rasa kasihan tgok dorg penat keje balik rumah masak utk kami2 nie sume:') MEKASEH MAK! Mak mertua yg sgt baik yg xpernah berkira.

Kdg2, klu saya rasa ada barang dapur yg dah nk abis, sy cepat2 belikan dulu sume tu, Top up yg mana patut sblm mertua sy belikan. Sgt happy bila dpt buat sume tu boleh nmpk kesenangan hati dorg bila tgok ada org take care pasal benda2 mcm tu:')

Hari tu masa last day saya nk pindah duduk sama dgn husband, mak mertua sebak! Sy lagi la sebak! Tapi dlm diam2 sy belikan hadiah utk mak mertua sy (surprise la konon) hihihi...Sy beli 1 set TUPPERWARE yg kat dlm set tu klu xsilap ada 12 container tupperware dlm pelbagai size. Mau x happy mak mertua sy tu hihihih....Klu nak tau, mak mertua sy mmg pengumpul Tupperware. klu bukan tupperware, CORELLE yg dia kumpul:P 

So pada siapa2 yg ada mertua (ayah or mak mertua), sy nk pesan jom la kita berbuat baik pd dorg selagi dorg ada. Anggap lah dorg tu mcm mak ayah kita. Disebabkan dorg la kita dpt kahwin dgn anak mereka (suami) yg baik! hihihihihi...Semoga Allah panjangkan umur mereka, murahkan rezeki & bahagia selalu. Doa ini untuk mama abah sy jgk:')

I LOVE THEM <3

Sekian...

Yours Truly,
Mummy Yana





Sunday, November 6, 2016

Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin.

Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin. Lama rasanya mummy tak buat giveaway kan. Sempena ulang tahun Play-Doh yang ke 60 tahun. Mummy nak buat satu Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin. Ha...suka tak?

Seronok main Play-Doh, sebab teksturnya tak melekit dan juga bagus untuk sistem motor dan sensorik anak.

Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin


Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin

Syarat Mudah Join Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin


Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin

Giveaway Play-Doh Cake Party bernilai RM99.90 x Azlinda Alin

1. Buat satu entri blog bertajuk Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin.
2. Berikan sebab kenapa anda patut menang dalam Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin
3. Follow facebook Hasbro dan blog ini.
4. Kalau boleh masukkan www.azlindaalin.com di bloglists pilihan anda supaya mudah dapat tahu pengumuman pemenang Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin pada bila-bila masa.
5. Dah siap semua, jangan lupa tinggalkan blog URL anda di ruangan komen.


Keputusan Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin

Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin adalah  kolabrasi Azlinda Alin bersama pihak Hasbro Malaysia

Segala keputusan pemenang akan di pilih secara rawak. 


" height="435" width="640" />



********************************************************************************
KENAPA SAYA PATUT MENANG?

1) Sebab saya dah lama teringin nak beli play doh utk anak sy.
2) Sebab saya teringin tgok reaksi anak sy bila first time dia akan main play doh. Suka tgok senyuman dia:)
3) Sebab sy ingin develop motor & sensor skill anak sy.
4) Sebab sy ingin menggembirakan hati si kecil sy:')
5) Sebab saya sendiri pun sukakan PLAY DOH!

THANKS!.

BYE!

Thursday, November 3, 2016

Menang Beg LV, Macbook & iPad Dengan Bandoru Store!

Assalamualaikum korg...

Haa baca Title Post pun da rasa macam oo emm gee, WOWWW! Menarik kan hadiah2 nya..

Jom korg JOIN Peraduan yg dianjurkan oleh BANDORU STORE nie. And korg jgk boleh tingkatkan peluang untuk memenangi Beg LV, Macbook iPad dengan share page ini kepada seramai mungkin kat kwn2 korg!

Jom KLIK pada gambar atau banner utk JOIN!! 


BUBBYE & GOOD LUCK=)

NEW ALLURELADY ® : Rosella Instant Shawl 2.0 2016

Assalamualaikum...Hai ladiess..

Sorry rasa mcm dah lama x menyinggah sini update blog. Hee...Nak ckp busy xdela busy sgt tp boleh la. Busy sketttttt jek hihi.

Jom layan new Tudung updates. ZASSSSS!

P/S: klu nk order tudung2 yg sebelum nie just wasap je saya OK. Nti sy check kan klu masih ada stock. TQ.

*******************************************************************************
Brand: NEW ALLURELADY ® .

- Material: Korean Chiffon
- Free Size shawl - Adjustable length
- Various types of floral design
- Single loop full instant shawl
- No need to iron

RM50 sahaja (include postage)
Code Tudung:
R01 - MINT GREEN
R02 - BLACK
R03 - BLUE BLACK
R04 - DUSTY GREEN

Code Tudung:
R05 - RED BLACK
R06 - PEACH
R07 - CREAM
R08 - YELLOW BLACK

Code Tudung:
R09 - YELLOW


Boleh Whatsapp saya skrg: 

013 - 9464822 (Yana)

013 - 9464822 (Yana)

013 - 9464822 (Yana)

P/s: Setiap pembelian 2 helai tudung keatas, akan dpt PERCUMA BROOCH. TERHAD!!
.............................................................................................................................

Jejommmsss

Please spread & share to your friends. Don't forget to visit & like us at instagram @hy_heejabs , FB Page: HY_Heejabs 
THANKS FOR YOUR SUPPORT.

BYE XOXO!






Sunday, October 23, 2016

Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016

Kembali lagi dengan Segmen Bloglist Azhafizah.com untuk bulan November dan December. Segmen Bloglist yang terakhir untuk tahun 2016. Macam biasa syaratnya mudah je. Hanya perlu copy paste je coding yang Fiza dah sediakan. Mudah je kan? Mana yang tak sempat join haritu, boleh join untuk bulan November dan December ni ye. Macam biasa pemilihan 10 blog akan dibuat melalui random.org.

KLIK BANNER UNTUK SERTAI SEGMEN


Langkah Penyertaan Segmen
1. Buat entry bertajuk : Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016
2. Copy coding dalam kotak bawah ni dan paste di ruangan HTML entry

3. Publish dan tinggalkan link entry dalam kotak komen di entry asal Segmen Bloglist Azhafizah.com Nov & Dec 2016 


Tarikh Tamat : 28 Oktober 2016
  Terima kasih atas sokongan semua ^__^
Read more: http://www.azhafizah.com/2016/10/segmen-bloglist-azhafizahcom-nov-dec.html#ixzz4Nrr9JzSN

Thursday, October 20, 2016

EDIT BLOG HEADER

Haii korg..

Hee..Amacam OK x HEADER blog saya? ^_^

Disebabkan banyak masa ptg2 nie, sume keje da siap..so inilah hasilnya edit mengedit BLOG HEADER sendiri. Saya buat pakai paint saja. 

Tapi klu nak blog header yg lagi LAWA bole contact kwn2 blogger kita yg mmg pakar dlm pengeditan BLOG. Serious klu tgok blog2 dorg bole ternganga mulut.. SUPER CHANTEK blog dorg taw.

So, apa pendapat korg? OK ke KO Blog header i ini? ihihihi....

BUBBYE!



SHAWLFORYOU ® : MELDA INSTANT BAWAL 2016

Assalamualaikum & Hai.

Hehe susah btol la jadi peminat tegar tudung bawal nie kan. Hee=) Mcm saya walaupun saya jual pelbagai jenis tudung : Dari tudung bawal, shawl sampaila la ke tudung instant, klu ada stock tudung bawal mmg sy akan update yg tudung bawal dulu hehehe^^ Sbb bagi sy agak susah jgk sbnrnya utk peminat TUDUNG BAWAL nak cari design2 tudung bawal yg UP TO DATE & CANTIK2 kan..kan kan kan? 

TETAPI, korg jgn risau, sy akan update jgk tentang SHAWL & INSTANT SHAWL di antara selingan2 entry2 yg lain..

So, sy nk remind yg this blog akan jadi personal blog saya jgk apart of blog utk bisnes tudung  OK:)

JOM Cekidaut the very the CANTIK & ELEGAN MELDA INSTANT BAWAL by SHAWLFORYOU! ALL COMES IN PASTEL COLOURS yeeehaaa..

Untuk Whatsapp : 013-9464822 (Yana)

P/S: Setiap pembelian tudung, PERCUMA BROOCH!
P/S: Design2 dlm entry sebelum nie pun still available lg..Seriously mmg laku sgt2!  Bole refer pada entry sebelum ini tau. Bagi sy no CODE TUDUNG then nanti sy check kan klu tudung still in stock atau out of stock.
......................................................................................................................................................
Brand: SHAWLFORYOU ® .


- MATERIAL: High Quality Chiffon Crepe (90% Opacity)
SIZE: 2m x 0.8m
- AWNING: Kangaroo Bawal - Instant Bawal.
- Easy to wear, easy to care & easy to handle.

RM69 sahaja (exclude postage)
Code Tudung:
SY01 - PINK 


 Code Tudung:
SY02 - SALMON

Code Tudung:
SY03 - BLUE

Code Tudung:
SY04 - BROWN


Boleh Whatsapp saya skrg: 

013 - 9464822 (Yana)

013 - 9464822 (Yana)

013 - 9464822 (Yana)

P/s: Setiap pembelian, akan dpt PERCUMA BROOCH. TERHAD!!
.............................................................................................................................

Jejommmsss

Please spread & share to your friends. Don't forget to visit & like us at instagram @hy_heejabs , FB Page: HY_Heejabs 
THANKS FOR YOUR SUPPORT.

BYE XOXO!

BLOGLIST NOVEMBER BY AINUL AQMA


Jom JOIN segmen BLOGLIST NOVEMBER by AINUL AQMA

Klik kat banner kat bawah nie tau utk join!

Ada HADIAH taw menanti yg betuah ehehehe :P

NOVEL GIVEAWAY BY ARRIEN AMANI

Assalamualaikum :)
Arrien Amani kembali lagi dengan Giveaway terbaru! novel giveaway. Mencari hanya 3 orang pemenang bertuah, Pemenang top referrel akan mendapat 2 buah novel, manakala 2 orang pemenan lagi akan dipilih random dan akan mendapat 1 novel seorang, Semua pemenang boleh memilih novel kesukaannya. Jom ramai-ramai memeriahkan giveaway ini ^^ Click banner to JOIN ^_-

Tukar Blog Template

Phew..

Alkisahnya semalam disebabkan seronok blogwalking kat blog kwn2 bloggers yg lain dimana blog template mereka teramatlah cantik, makanya dgn tetibe diri ini merasa ingin menukar template blog ini. Serius!

Lepas google "Tutorial tukar template blog" terjumpalah satu website yg offer free template (alamak mintak maaf xingat website ape T.T). Pastu bila godek2 dlm website tu ternampak la template blog corak floral watercolor painting. So, sy pun download lah template tu & cuba utk install tanpa memikirkan kesan & akibat & impak yg bakal sy hadapi selepas itu......

OOOO EMMMMM GEEEEE! (muka seyesly terkejut sbb xsangka)...awat lari abih gajet2 cheq iskkk isk..

 Tu la...tukar template xstudy betul2..main suka hati acik dia je tukar huehue...OK je template nie sebenarnya tp saya yg xpandai nk edit & rearrange..sob sob sob!

Dgn gelabahnya pagi td terus pung pang pung pang cuba buat smula template lama yg simple & clean cut gitu.. So hasil pembetulan smula blog ini pagi tadi, maka dpt la semula template blog nie sepertimana yg korg tgah usha skg nie ekekekek..


OK itu saje..PEACE YAWW!


Wednesday, October 19, 2016

Segmen Bloglist November Blog Seindahcerita



Haiii..

Jom JOIN segmen di bawah (KLIK PADA BANNER UTK JOIN!)


TAMAT : 29 oktober 2016

Cara Untuk Join

1. Buat entry bertajuk "Segmen Bloglist Oktober Blog Seindahcerita"
2. Follow Blog/ FB Page / Follow IG @nieylanadia / Follow 
3. Make sure blog korang active ya
4. Linkkan entry korang di kotak komen di bawah
5. 10 Blog yang bertuah akan dipilih melalui random.org

WORDLESS WEDNESDAY: MELDA INSTANT BAWAL by SHAWL FOR YOU


Just simply whatsapp me at:

013 - 9464822 (YANA)

TQ!

SEGMEN BLOGLIST BY BLOG WANI SUKARNO

Haiii...Jom JOIN segmen yg ini pulak ihihihi^__^



KLIK PADA BANNER UTK JOIN!!!

Jom Join Ramai2
Due Date- 30 Oktober 2016

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST BULAN NOVERMBER BY KINAH

Assalamualaikumm....Haiii Selamat Pagi!!

Jom JOIN Bloglist Contest November by Kinah.

KLIK PADA BANNER UTK JOIN!

SELAMAT MENCOBA:)

BYE!

Sunday, October 16, 2016

SEGMEN:BLOGLIST NOVEMBER by CIK NUR

Hai sumee.....

Jom JOIN Segmen Bloglist November by CIK NUR!

KLIK PADA BANNER UTK JOIN!

Dapat hadiah jgk taw ehehe=)

BYE!

Giveaway Salam Perkenalan By Mashitah Mamat

Assalamualaikum...

Haa jom kawan2 join Giveaway contest by Mashitah Mamat. Klu tgok hadiah2 nya mesti korg menitik ayaq liur haha! Antara Giveaway contest yg menawarkan hadiah yg quite GOOD!

Jom join skali nak? :) 

Klik pada banner utk JOIN


BYE!

Thursday, October 13, 2016

TINGGAL SEBUMBUNG DENGAN MAK MERTUA?


Assalamualaikum..korg apa cer? Sihat ke idok? heeee..

Semoga hari2 anda sentiasa ceria. Haa hari nie sy nk share sket pengalaman saya tinggal sebumbung dgn mertua..Tp sebelum tu meh saya bagi introduction dulu before sy melanjutkan penceritaan pengalaman saya ini. Cehhh bajet berpengalaman sgt bahahaha!

Tahun nie masuk tahun ke-2 perkahwinan sy:)

Alkisahnya sy dgn husband mmg PJJ start dari zaman kami kenal lagi (yakni sblm kami tunang & kawen bagai). Sorg keje di Terengganu, sorg lagi keje di KL.

So, lepas kawen tu mmg ktorg PJJ. Sy menyewa rumah dgn kwn2 seUniversiti dulu di KL & husband duduk sorg2 kat rumah dia sendiri di Terengganu. Nk dijadikan cerita alhamdulillah xlama lepas kawen, sy pregnant. HAPPY SGT XTERKATA! Alhamdulillah:) Tapi yg menyedihkan adalah time pregnant tu dh la PJJ dgn syuben pastu lagi duduk plak rumah sewa. Korg bayangkan la sy duduk rumah sewa time pregnant tu sampai kandungan umur 8 bulan;( dgn sakitnya, dgn bleeding sikit2, dgn nk pegi keje bwk kete jauh2 di KL yg very the jam tu, pegi kedai sendiri, beli barang sendiri, angkat barang2 sendiri. Korg bole bayangkan tak? All of the kesedihan di hati ketika itu sobs! Klu diingatkan mmg terasa sebak sampai skrg. So, bersyukurlah pada sapa2 yg tinggal bersama selepas kawen tu. Korg xrasa keazaban & kesedihan tinggal berjauhan di kala kita perlukan suami disisi. Dh2 jgn nk touching2 pi buat sujud syukur skrg pi! Mana yg duduk sama tu pegi kat husband ckp I LEBIU, U LABI AI skrg!

Ok..now nk masuk dh part tinggal dgn mertua. Dipendekkan cerita, disebabkan sy nie dh sarat 8 bulan mengandung pun still duduk rumah sewa lagi, so my parents & in laws family termasuk syuben risau kot2 la jadi pape nk terberanak ke kt rumah sewa tu haa macam mana (even ada housemate tp still dorg pun xde pengalaman handle org pregnant kan). So kekdahnya saya pun decided pindahla ke rumah mertua di Selangor sampaila beranak & ada baby sume.....

Ok, fast forward sket cite nie (kang klu cite details sampai subuh esok xabes lg sy menaip wakaka)..

Disebabkan dh pindah rumah mertua masa sarat hari tu, so sy pun continue la duduk serumah dgn mertua sehingga xtau bila & selama mana sy akan stay situ (pada masa itu). So diri ini merasakan amatlah sedih dgn kehidupan ini, dah la pregnant sorg2, ada anak pun still kena jaga sorg2 husband jauh. Wlupun sy stay dgn mertua (Ya Allah, mertua sy mmg sgt2 baik. Allah je mampu balas jasa dorg nie jaga sy dgn baby sepanjang duduk bersama), tapi honestly I still need my husband beside me. Xsama. Wlupun mertua sgt sgt sgt baik, tp kdg2 tu rasa stress, xsampai hati, awkward, segan, malu, serba salah tinggal bersama. Serba salah sbb rasa menyusahkan dorg, awkward kdg2 sbb xtahu nk borak apa, segan sbb sepahkan rumah dgn barang2 baby, malu nk mintak apa2 (sanggup tahan klu nk beli somethin, tahan tggu husband balik or pegi kedai beli sdri), stress sbb xde teman nk luah perasaan, stress sbb xde tmpt nk nanges (tp klu ada tmpt pun xkan nak nanges, karang mertua tanya or takut dorg ingt sbb dorg ke kita nanges. Padahal nanges sbb stress dgn diri sendiri yg sgt letih & lonely & tgah berlawan dgn perasaan & xcukup tido & etc2).

Kesimpulannya, tinggal dgn mertua nie sebenarnya OK. Sy pon mula2 mcm cuak2 nk tggal sama dgn dorg..dlm kepala asyik pikir boleh ke nie, xmenyusahkan ke nie. Padahal dorg lagi seronok kita tggal bersama sbb apa? Sbb dorg pun kesunyian. Dorg pun nk ada org utk borak2 (Sbb kebanyakan nya anak2 dh besar & dh xtinggal skali pun dgn dorg kan), bole main2 dgn cucu. So, meriahlah sket kehidupan dorg. Klu teringat kat anak sendiri, at least ada menantu yg boleh di anggap anak & ada cucu jgk utk bergelak ketawa. Tapi itula, korg klu tinggal dgn mertua...plis plis plis kamu jgn nakal (nyanyi ikut rentak lagu Alif Satar wakakaka)..plis plis plis la ada COMMON SENSE. Da la duduk free, makan free, yak yak free..ye dak. So pandai2 la korg TOP UP BARANG DAPUR / RUMAH yg mana perlu. Duit tu jgn nk berkira sgt hokay! Klu ada duit lebih, tlg bayarkan bil2 air & letrik ke skali skala, belanja dorg makan ke, belanja TUPPERWARE ke (Haa nie mak mertua I ols paling suka hihihi), menyapu laman ke, pegi belikan barang ke, pape je la yg bole menyenangkan hati mereka. Bukan apa ini adalah sebagai tanda TERIMA KASIH sbb dorg xkisah pun kita tinggal kat situ, siap tlg masak & bagi kita makan, jagakan anak kita, bagi tempat tinggal & perlindungan, bg kasih syg, nasihat sume2 tu..So hargailah mereka seadanya lagi2 klu mertua tu TERSANGAT BAIK mcm mertua saya! Alhamdulillah sgt.

Ok ok..sy tau penulisan sy mcm caca marba sket. Sbnrnya bnyk gile nk cite, klu boleh satu2 & detail lagi nk cite. Tp karang mmg panjang sgt & tgn pun da lenguh mahu mengetuk keyboard. So, kita bagi summary ajelah ye. Inilah summary kepada Pengalama Saya Tinggal Bersama Mertua (Lebih Kurang Setahun jgk).

Akhirnya..tanggal 1 August 2016, syukur pada Allah yang Maha Kaya, dgn izin Allah sy dpt tukar keje ke Terengganu. Still in Oil & gas industry jgk. No more PJJ dgn husband and the BEST PART OF ALL is.........

SAYA KEJE SATU TEMPAT DGN HUSBAND^__^!!!!! SATU OFFICE, SATU PLANT..sume la SATU..ktorg dah berSATU!! Alhamdulillah my little girl pun da bersatu dgn abinya juga.

Lastly, kpd korg yg still PJJ, bnykkan berdoa & yakinlah dgn doa2 kepada Allah, Semoga urusan korg dipermudahkan.

Aminn........

LOVE XOXO!

Psttt...: Nak order TUDUNG BAWAL SATIN X? Jom wassap saya segera! Deisgn2 tudung bawal satin bole refer pada entry2 sebelum ini..nanti sy nk update stok tudung2 lain plak...

013 - 9464822 (Yana)



Wednesday, October 12, 2016

TUDUNG BAWAL SATIN SILK CORAK PRINTED 2106 by CHIQUE VEILS ®

Hai readers & hijab lovers.

Hari nie mcm hari-hari yg biasa. Mungkin ada sket la luar biasa sebabnya mummy & baby ditinggalkan berdua dirumah..sobs sobs. Nie sume salah team building Enche husband. Nape la dibuatnya time weekdays, klu buat time weekend kan bagus. Bole mummy & baby ngikut bahahaha. 

Tapi xpela, at least boleh update design2 baru tudung nie pun kira da boleh buat sy happy hip hip hoorayyy!! *Lompat bintang lapan belas kali* 

Haa..hari nie sy masih nk update design2 TUDUNG BAWAL SATIN SILK CORAK PRINTED yg memang FAST SELLING, HANGAT & TRENDING di pasaran! Wow ke tak wow tudung nie?? Kena cuba dulu baru tahu kan. Enche husband sy yg cerewet pun approved sy nak pakai tudung nie katanya CANTIK DESIGN lagi2 dalam bentuk TUDUNG BAWAL atau TUDUNG EMPAT SEGI ;)

Jom korang tengok design2 yg saya update kat bawah nie. Jgn lupa contact saya to order :)

Whatsapp : 013-9464822 (Yana)

P/S: Setiap pembelian 2 helai tudung, PERCUMA BROOCH!
P/S: Design2 dlm entry sebelum nie pun still available lg..Seriously mmg laku sgt2!  Bole refer pada entry sebelum ini tau. Bagi sy no CODE TUDUNG then nanti sy check kan klu tudung still in stock atau out of stock.
......................................................................................................................................................
Brand Tudung : CHIQUE VEILS ® .


- Material : Satin silk, (Imported from Turkey)
- Bidang 40
- Measurement 90 cm x 90 cm
- Fold 3/4 for desired length
- Machine wash
- Warm iron
- Do not bleach

RM59 sahaja (exclude postage)
Code Tudung:
CV01 - MAROON
CV02- MINT GREEN
CV03 - BLACK
CV04- PEACH

 Code Tudung:
CV05 - PINK FUSCHIA
CV06- WHITE
CV07 - LILAC
CV08 - PURPLE BLACK

Code Tudung:
CV09 - PASTEL PINK

CV10 - AMARYLLIS BLACK
CV11 - CHAMPAGE PURPLE
CV12- GOLD BLACK
Code Tudung:
CV13 - DUSTY PINK
CV14- WHITE GREEN
CV15 - DIVA FUSCHIA
CV16- NAVY GOLD

Code Tudung:
CV17 - CAPTAIN AMERICA
CV18 - ROYAL MAROON




Boleh Whatsapp saya skrg: 

013 - 9464822 (Yana)

013 - 9464822 (Yana)

013 - 9464822 (Yana)

P/s: Setiap 2 helai pembelian, akan dpt PERCUMA BROOCH. TERHAD!!
.............................................................................................................................

Jejommmsss

Please spread & share to your friends. Don't forget to visit & like us at instagram @hy_heejabs , FB Page: HY_Heejabs 

THANKS FOR YOUR SUPPORT.

BYE XOXO!
  

Birthday Giveaway by KasihkuAmani

Hai korangg..jom layann zassss!

Klik pada banner utk join!

Tarikh Giveaway : 01 Oktober 2016 hingga 30 November 2016
Pengumuman Pemenang : 01 Disember 2016
Tempoh Menuntut Hadiah : 01 Disember 2016 hingga 7 Disember 2016

ALL THE BEST!

Blogwalking & Bloglist SVIORS

Haii korg...Hari mmg hari menjoinkan blog ini ke dlm contest bloglist & give away.

So di harap korg pun bole turut serta. Almaklumla saya nk memperkenalkan blog nie kepada org rmi supaya org tau kewujudannya :)

Klik pada banner utk JOIN!


JOM!!

Wanted Ohsem Bloglist Blog Kaklong

Assalamualaikum semuaaa.. 

Apa habaq? Dah mamam ke belum tuu....

Haa pagi2 nie jom sarap dgn contest BLOGLIST OHSEM by BLOG KAKLONG MEH.

Klik pada banner utk join!


GOOD LUCK!

Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 by Yana Pink Blossom

Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 Yana Pink Blossom | Dalam usaha untuk memeriahkan lagi dunia blogger ni dan menggalakkan kerajinan untuk blogwalking kat blog korang, Yana dengan sukacitanya melancarkan segmen pencarian bloglist beliau untuk ditempek di blog Yana Pink Blossom mulai November hingga Disember 2016 ini.


Sila klik BANNER untuk join!!!

*Cara Penyertaan*
  1. Buat entry bertajuk Segmen Bloglist Nov ~ Dis 2016 by Yana Pink Blossom;
  2. Copy & paste semua coding yang disediakan di ruangan entri anda (HTML);
  3. Pastikan banner ini di link kembali kepada entri asal iaitu entri segmen di blog Yana Pink Blossom. Sekiranya tidak, entri korang tidak diterima;
  4. Publish dan tinggalkan link entri korang di ruangan komen entri asal segmen sahaja. Komen di ruangan entri lain tidak dikira yer;
  5. Klik link yang diminta sebagai sumbangan jujur dan ikhlas (^^,); dan
  6. Tarikh tutup penyertaan adalah adalah 31 Oktober 2016 jam 12.00 midnight.

SELAMAT MENCUBA!

Tuesday, October 11, 2016

JUARA AKADEMI FANTASIA (AF) 2016

Assalamualaikum semua..

Alkisahnya semalam sy & baby ditinggalkan berdua kat rumah kerana husband ada team building..xbalik2 lagi haihh. Still kuciwa why buat team building during wiken kan cheq da xle follow. hahaha!

So, sambil bentang kan toto sambil ditemani Kuih Kapit Rangup berintikan PEANUT BUTTER + NUTELLA (saje je BOLDkan supaya korg rasa terliuq dgr nama peanut butter & nutella hee), saya ngn baby pun guling2 & baring2 la depan tibi sambil menonton rancangan kesukaan kami berdua saya iaitu Akademi Fantasia 2016. Semalam dah la ngntuk gile tapi tahan mata nie pakai garfu supaya xtertutup kengkonon nk nengok AF sampai abes sbb nk tau Juaranya siapa..mmg berjaya menahan mata (tips: tahanlah pakai garfu hahaha).

So, inilah Juara AF 2016.........................

AMIR!!


Diikuti rapat oleh:
2nd Place- AMAL
3rd Place - RESHMA (bukan Reshmonu ye)
4th Place - ARA
5th Place - AFI 

And, sbnrnya keputusan nie sy dh boleh agak dh. Mmg puas hati la masing2 punya kedudukan tu. Yg paling penting, AF kali nie sy rasa yg paling OK. Kebanyakan peserta mmg suara mak aihh Power2! 

TAHNIAH sekali lagi. Semoga berjaya korg!

LOVE XOXO!

Monday, October 10, 2016

Mini Giveaway by Mya & Fana

Haii korang..

Again saya join Mini GIVE AWAY by Mya & Fana..

Bukan apa cuz sy tgah berusaha nak memperkenalkan kewujudan blog ini pada anda sume. So i you happened to be in this blog, please follow me ok:)

Haa di samping itu, mehhh join contest nie nak? Menarik la ada contest2 mcm nie.

Utk join bersama-sama jom klik pada banner dibawah.


Apa HADIAH nya?? Haa sbb itula korg kena klik pada banner di atas. 

Good Luck!

BUBBYE!